Skip to the content

Albertslund lyser

I Albertslund ser vi arbejdet med byteknologi (smart city) som et langsigtet strategisk træk, der griber ind i måden, vi arbejder med alt fra det tekniske område til erhverv, uddannelse og velfærd. Dette arbejde indebærer i de kommende år både nogle indsatser ude i byen, til direkte gavn for borgeren, mens andre omhandler, hvordan vi samarbejder og kommunikerer med omverdenen.

Interaktiv legeplads på Herstedlund Skole

Udearealerne ved Herstedlund Skole er testområde for et af Albertslunds fem Lighting Metropolis demoprojekter. I samarbejde med Ørsted, Elverdal og ikke mindst børnene på skolen, tester vi de nyeste lysmuligheder for at opnå mere udendørs leg og aktivitet hele året rundt, og dermed få mere tryghed og liv i byrummene i de mørke vintermåneder. Vi vil ikke bare lyse legepladsen op, men bruge mørket som et aktiv, og dermed skabe ny leg og aktivitet på baggrund af sjov og spændende belysning, der kan noget specielt. Projektet bidrager dermed også til visionen om Albertslund som et living lab for innovative løsninger.

Læringslys på Herstedlund Skole

Ét af Albertslunds fem demonstrationsprojekter i Lighting Metropolis er på Herstedlund Skole, og er et samarbejde med Aalborg Universitet København og Zumtobel, og projekteres i 2017. Der forskes her i, hvordan et godt og kontrolleret lysmiljø i klasselokalerne kan bidrage til mindre støj og dermed understøtte læringen - samt være energioptimerende. Se mere om læringslysene her:

 

 

Døgnrytmelys på Albertshøj plejecenter

Rigtig mange ældre oplever forstyrrelse i deres døgnrytme, der påvirker deres livskvalitet. På plejecentret Albertshøj har vi installeret døgnrytmebelysning på nogle af afdelingerne. Læs mere om projektet på Chromavisios hjemmeside og se den korte video om projektet her nedenunder.

 

 

SmartCity og lysteknologi i DOLL

Når byteknologi er en strategisk ramme for byens modernisering og grønne omstilling, handler det om, at vi skal gribe de muligheder, som de digitale teknologier giver os til at skabe bedre livs- og vækstbetingelser for alle. Vi forventer tilmed en stigende efterspørgsel hos borgerne, der fremtidigt vil stille krav til en moderne by, der kan levere effektive og smarte løsninger i alt fra trafikken til affaldshåndtering og på biblioteket. 

 

 

Vi lyser på fremtidens velfærd

Vi udvikler fremtidens velfærd og lys. Det gør vi blandt andet sammen med forskning i Lighting Metropolis

 

Udviklingsprojekter i Albertslund

Se det interaktive kort over de aktuelle udviklingsprojekter i kommunen.