Skip to the content

Livet i 2620 Albertslund

Albertslund ligger 20 minutter fra Rådhuspladsen i København. Midt i naturen. Med s-tog og supercykelstier lige til døren. Albertslund er byen for børnene, det grønne og fællesskabet, der byder på perfekte rammer for familielivet. Både i hverdagen og weekenden. Se filmene, følg familierne og oplev Albertslund i børne-, unge- og forældrehøjde. Du vælger selv, hvem du vil følge…

Velkommen til Albertslund – hovedstadens grønne legeplads!    

 

Økologi ka’ vi li’ i Albertslund

I Albertslund er over 80% af maden i vores daginstitutioner økologisk – fordi vi tænker på børnene og miljøet. Vi er ambitiøse og inden udgangen af 2020 bliver mindst 90% af fødevarerne på børne- og ungeområdet økologiske.

”Albertslund Kommune serverer økologisk mad, fordi vi ikke vil have pesticidrester i vores mad eller i vores grundvand. Vi ønsker at give børnene i kommunen en god start på livet – og det er pesticider ikke en del af.”

På tur i det grønne Albertslund

I Albertslund er livet bare lidt grønnere. Over 60% af byens areal er skov og grønne områder. Ikke mindst Vestskoven og Kongsholmparken skaber sammen med de over 150 legepladser i byen, de to svømmehaller, Vikingelandsbyen og Friluftsbadet Badesøen fantastiske rammer for oplevelser i Albertslund.   

300 foreninger skaber liv i Albertslund

Albertslund har et aktivt foreningsliv med over 300 foreninger. Der er aktive fællesskaber for enhver smag. Alt lige fra fodboldklubben HIC i naturskønne rammer ved Herstedhøje til Taekwondoklubben, hvor Yunus er europamester. Fra 4H på Dyregården til spejderne i Vestskoven. Fra badminton, billard og bordtennis til håndbold, hundetræning og hjerteforening. Kor, Jazz og kunst.

Albertslund – den lille kulturhovedstad

Det er som om Albertslund fik kultur ind med modermælken. Kultur har i hvert fald altid spillet en stor rolle i Albertslund med eget symfoniorkester, billedskole, musikskole, et af landets bedste biblioteker, vikingelandsby, Musikteater og spillestedet Forbrændingen. Med gallaopera, tre festivaler og en kulturuge.

Kultur er en mærkesag, som er med til at skabe det gode liv i byen. Albertslund er en af de kommuner i landet, der brug flest penge på kultur pr. indbygger.

Børnefestuge – en stjerne i Albertslund

Roskilde Festival for børn. Sådan siger en del, når de skal beskrive børnefestugen, der har lyst med voksne ildsjæle, bål og børnegrin siden 1984 i Albertslund.

Mottoet for Børnefestugen har alle årene været: "Institutioner gør noget sammen". Festugen har haft skiftende temaer i årenes løb – af dem kan nævnes: Eventyr, Vikingetiden, Middelalderen, Bondesamfund og Folkeovertro, Leg og Bevægelse, Indianersamfund, Olympiske Lege, Cirkus.

Alt i alt deltager omkring 3000 børn i festugen, og forældrene møder talstærkt op til grillaftener, overnatninger i telte, bemanding af pandekagehuset osv. Det hele sker i de skønne rammer, som Kongsholmparken danner med rollespil på ”bjerget”. 

Byudviklingen rykker i Albertslund

Som i 1960’erne, hvor bar mark blev til levende by, står Albertslund midt i en rivende udvikling med natur- og landskabsprojekter, udbygning af eksisterende boligområder og etablering af nye. En stor del af byens borgere vil få renoveret deres boliger, Vridsløselille Statsfængsel skal udvikles og åbnes op, et nyt gymnasium vil se dagens lys i 2020 – og letbanen vil få stop i udkanten af byen.

Over 150 legepladser i Albertslund

Leg og fysisk aktivitet er også en væsentlig del af livet i Albertslund. Ja, vi har mange strategier og visioner om leg og bevægelse for børn - og om forebyggelse og sundhed. Men sagen er, at det er bare supersjovt at være ude at lege. Derfor har vi over 150 legepladser i kommunen. Ja, der er legeplads nærmest på hvert hjørne.

Ledige boliger i Albertslund

I Albertslund er der et bredt udvalg af boliger; ejer, leje, andel. Rækkehuse, parcelhuse, lejligheder, bofællesskaber og landsbyidyl. Tæt på naturen. Tæt på byen og s-toget. I øjeblikket er et af danmarkshistoriens største renoveringsprojekter i gang af lejeboligerne i Albertslund – det betyder, at over halvdelen af byens borgere har fået eller får renoveret deres boliger.

Det sker i Albertslund

Albertslund er kendt som den lille kulturhovedstad. Med spillestedet Forbrændingen, Musikteatret, biografer, friluftsbadet Badesøen, svømmehaller, et aktivt stadion, 300 aktive foreninger og et fantastisk bibliotek. Der sker altid noget i Albertslund.

Bo i Albertslund

Albertslund har mange kvaliteter, som skaber gode rammer for hverdagslivet. Midt i naturen og med et rigt kulturliv, som børn og voksne cykler ind og ud af på byens mange kilometer cykelsti, der er adskilt fra bilerne på vejene.

De rammer skal endnu flere have gavn af – derfor udvikler vi byen og bygger flere boliger, så der i fremtidens Albertslund bor 45.000 borgere. I dag bor der 28.000 i Albertslund – tæt på natur, handel, institutioner og København.