JA TAK til Albertslund
Albertslund ligger 20 minutter fra Rådhuspladsen i København. Midt i naturen. Med S-tog og supercykelstier lige til døren. Albertslund er byen for børnene, det grønne og fællesskaber, der byder på perfekte rammer for familielivet. Både i hverdagen og weekenden. Det og meget mere siger du JA TAK til, når du siger JA TAK til Albertslund. Se filmene, følg familierne og oplev Albertslund i børne-, unge- og forældrehøjde. Du vælger selv, hvem du vil følge…
Velkommen til Albertslund – hovedstadens grønne legeplads!
Albertslund – den lille kulturhovedstad
Det er som om Albertslund fik kultur ind med modermælken. Kultur har i hvert fald altid spillet en stor rolle i Albertslund med billedskole, musikskole, et af landets bedste biblioteker, vikingelandsby, Musikteater og spillestedet Forbrændingen. Med flere festivaler, skulpturpark og en kulturuge. Kultur er en mærkesag, som er med til at skabe det gode liv i byen. Albertslund er en af de kommuner i landet, der brug flest penge på kultur pr. indbygger.
Børnefestugen – en stjerne i Albertslund
Roskilde Festival for børn. Sådan siger en del, når de skal beskrive børnefestugen, der har lyst med voksne ildsjæle, bål og børnegrin siden 1984 i Albertslund. Mottoet for Børnefestugen har alle årene været: "Institutioner gør noget sammen". Festugen har haft skiftende temaer i årenes løb. Alt i alt deltager omkring 3000 børn i festugen, og forældrene møder talstærkt op til grillaftener, overnatninger i telte, bemanding af pandekagehuset osv.
Byudviklingen rykker i Albertslund
Som i 1960’erne, hvor bar mark blev til levende by, står Albertslund midt i en rivende udvikling med natur- og landskabsprojekter, udbygning af eksisterende boligområder og etablering af nye. En stor del af byens borgere får renoveret deres boliger, Vridsløselille Statsfængsel åbnes op og bliver nyt byområde, Coop står på spring med en ny bydel, et nyt gymnasium har slået dørene op – og letbanen vil få stop i udkanten af byen i Hersted, som ligger lige ved Vestskoven.
Økologi ka’ vi li’ i Albertslund
I Albertslund er livet bare lidt grønne. Her er over 80% af maden i vores daginstitutioner økologisk – fordi vi tænker på børnene, miljøet og vores fælles fremtid. Vi er ambitiøse og siden udgangen af 2020 har mindst 90% af fødevarerne på børne- og ungeområdet været økologiske. Albertslund Kommune serverer økologisk mad, fordi vi ikke vil have pesticidrester i vores mad eller i vores grundvand. Vi ønsker at give børnene i kommunen en god start på livet – og det er pesticider ikke en del af.
På tur i det grønne Albertslund
I Albertslund er livet bare lidt grønnere. Over 60% af byens areal er dækket af skov og grønne områder. Her er over 150 legepladser. En stor skov, kanaler, en vandhave, to ”bjerge” og kunst hvor du mindst venter det. Her er tunneller, broer og cykelstier, der forbinder de lave huse og de grønne parker, mellem landsbyer og boligområder. Her er to svømmehaller, vikingelandsbyen og Friluftsbadet Badesøen. Det skaber skønne rammer for oplevelser i Albertslund for hele familien.
Lyt til podcast-serie om Albertslund
Hvad tænker du, når du hører om Albertslund? Hvad mener byens borgere selv om deres postnummer? I podcast-serien "Lunden" inviterer vi dig indenfor i en by, der rummer meget mere, end du nok tror. Vidste du for eksempel, at Danmarks største nye skov vokser i Albertslund? At her er nyttehaver, vikingelandsby, badesø, børnefestuge og spillested? Byen rummer altså noget for enhver smag, og over de næste ti år bliver der plads til flere - også til dig. Så lyt med og bliv klogere på Albertslund.
Besøg Kæmpen Thomas i Albertslund
Thomas på Bjerget er Albertslunds bæredygtige kæmpe, som tager sig et hvil på en bjergskråning i Kongsholmparken. Han er en del af den internationalt anerkendte kunstner Thomas Dambos projekt ’De 6 glemte kæmper’, som gemmer sig rundt omkring på vestegenen. Kæmperne er alle opført i genbrugs-træ og udført med hjælp fra lokale frivillige. Tag på opdagelse og besøg Thomas for enden af bjerget.
Verdens længste vikingebro
Verdens længste vikingebro ligger i Albertslund og bevæger sig tværs over den naturskønne Store Vejleådalen. Den er en imponerende levendegørelse af vikingernes infrastruktur og håndværk, som over 3000 børn har været med til at lave. Ingen andre steder i verden kendes til lignende rekonstruktioner, og stort set samtlige 700 meter er bygget med håndkraft og med vikingernes værktøj og teknikker. Den hedder Haralds Bro og er absolut et besøg værd.
300 foreninger skaber liv i Albertslund
Albertslund har et aktivt foreningsliv med over 300 foreninger. Der er aktive fællesskaber for enhver smag. Alt lige fra fodboldklubben HIC i naturskønne rammer ved Herstedhøje til Taekwondoklubben, hvor Yunus er europamester. Fra 4H på Dyregården til spejderne i Vestskoven. Fra badminton, billard og bordtennis til håndbold, hundetræning og hjerteforening. Her er mennesker, der brænder for kor, Jazz og kunst mm.
Over 150 legepladser i Albertslund
Leg og fysisk aktivitet er også en væsentlig del af livet i Albertslund. Ja, vi har mange strategier og visioner om leg og bevægelse for børn - og om forebyggelse og sundhed. Men sagen er, at det bare er supersjovt at være ude at lege. Derfor har vi over 150 legepladser i kommunen. Ja, der er legeplads nærmest på hvert hjørne. I parkerne, i skoven, i boligområderne, ved institutionerne, ved skolerne. Så der er ingen undskyldning for ikke at lege…
Ledige boliger i Albertslund
I Albertslund er der et bredt udvalg af boliger; ejer, leje, andel. Rækkehuse, parcelhuse, lejligheder, bofællesskaber og landsbyidyl. Tæt på naturen. Tæt på byen og S-toget. I øjeblikket er et af danmarkshistoriens største renoveringsprojekter i gang af lejeboligerne i Albertslund – det betyder, at over halvdelen af byens borgere har fået eller får renoveret deres boliger. Og i løbet af de næste år skyder en masse nye boliger og bydele op rundt omkring i byen.
Alt det der sker i Albertslund
Albertslund er kendt som den lille kulturhovedstad. Med spillestedet Forbrændingen, Musikteatret, biografer, Friluftsbadet Badesøen, musikskole, billedskole, svømmehaller, et aktivt idrætsanlæg, en dyregård, 300 aktive foreninger og et fantastisk bibliotek. Desuden er der Vestegnens Kulturuge, fars køkkenskole og flere aktive kirker i byen, der f.eks. byder på kor, koncerter og fællesspisninger.
Bo i Albertslund
Albertslund har mange kvaliteter, som skaber gode rammer for hverdagslivet. Midt i naturen og med et rigt kulturliv, som børn og voksne cykler ind og ud af på byens mange kilometer cykelsti, der er adskilt fra bilerne på vejene.
De rammer skal endnu flere have gavn af – derfor udvikler vi byen og bygger flere boliger, så der i fremtidens Albertslund bor 45.000 borgere. I dag bor der 28.000 i Albertslund – tæt på natur, handel, institutioner og København.