Skip to the content

Vikingelandsbyen

Vikingelandsbyen er et historisk værksted, smukt beliggende med udsigt over St. Vejleådalen og med vægt på kvalitet og fordybelse. I det rekonstruerede miljø fra vikingetiden kan de besøgende børn og voksne prøve at leve ligesom dengang for over 1000 år siden.

Spillestedet Forbrændingen

Midt i Albertslund Centrum, tæt på S-toget, ligger spillestedet Forbrændingen. Spillestedet byder hvert år på ml. 80 og 100 koncerter med alt fra nye upcoming-bands til de store danske artister. Forbrændingen huser også Live for Børn, hvis man lige har lyst til et godt søndagsarrangement med børnene.

Biblioteket

Hovedbiblioteket er en arkitektonisk perle tegnet af Henning Larsen, hvor man har lyst til at opholde sig – også selvom man ikke skal låne bøger. Hvert år arrangerer biblioteket foredrag og udstillinger, hvor litteraturen formidles på nye og spændende måder. Og så er det stedet, hvor man kan slå sig ned på bløde puder i vindueskarmene og nyde udsigten til Rådhussøen, mens man bladrer igennem livsstilsmagasiner eller fordyber sig i faglitteratur. Heller ikke her undgår man musikken. Musikbiblioteket er fyldt med sprøde toner og er imponerende omfattende – der er helt sikkert noget for enhver smag.

Billedskolen

Billedskolen i Albertslund er for børn, unge og voksne med lyst til at arbejde kreativt med kunstneriske udtryk, fx tegning, maling, collage, skulptur og installation.

Musikskolen

Albertslund blev kåret til årets musikskolekommune i 2008, fordi vi har en fantastisk musikskole med høj kvalitet. Med eget symfoniorkester. Med bands og kor. Med undervisning i alt fra tromme til trompet, fra guitar til violin, fra clarinet til saxofon. For begyndere, øvede og elever med højt niveau  undervisning for alle. Med stærke helhjertede samarbejder med byens skoler som strygerskole, blæserskole m.m. Albertslund Musikskole afholder en lang række koncerter hvert år.

Dyregården

Toftegården, som i folkemunde kaldes Dyregården,  er en besøgsgård. Det betyder, at den er et gratis tilbud til kommunens børn og er åbent dagligt for alle besøgende.

Dyregården er en lille oase af bondegårdsidyl midt i Albertslund, blot 10 minutter fra Albertslund station. Gården ligger i landsbyen Gammel Vridsløse, og er en firlænget bondegård fra omkring år 1900 med heste, grise, køer og får – kaniner, ænder, høns mm.

Musikteatret

MusikTeatret er et kulturhus, der ligger i hjertet af Albertslund. Med koncerter, teaterforestillinger og standup-shows byder MusikTeatret hvert år op til store oplevelser. Desuden har MusikTeatret to biografsale, der viser et bredt udsnit af aktuelle film.

Friluftsbadet Badesøen

Friluftsbadet Badesøen er placeret midt i det grønne Albertslund, med udendørs aktiviteter for hele familien. Badesøen har åbent hvert år fra midten af maj til midten af august. Badesøen er en oplevelsesarena på 5.000 m2. Gå på opdagelse i dem og prøv udendørs fitness og streetbasket, byg et sandslot eller svøm lange baner mens ungerne drøner ned af de vilde vandrutsjebaner. Huiiiiiiiiiiii...

Hvert år i august har Badesøen sin egen festival – den hedder Badesøen Festival og bag festivalen står The Lake Radio og spillestedet Forbrændingen.

Bo i Albertslund

Albertslund har mange kvaliteter, som skaber gode rammer for hverdagslivet. Midt i naturen og med et rigt kulturliv, som børn og voksne cykler ind og ud af på byens mange kilometer cykelsti, der er adskilt fra bilerne på vejene.

De rammer skal endnu flere have gavn af – derfor udvikler vi byen og bygger flere boliger, så der i fremtidens Albertslund bor 45.000 borgere. I dag bor der 28.000 i Albertslund – tæt på natur, handel, institutioner og København.