Skip to the content

Albertslund vil de næste mange år gennemgå en rivende udvikling med natur- og landskabsprojekter, udbygning af eksisterende boligområder og etablering af nye. En stor del af byens borgere vil få renoveret deres boliger, et nyt gymnasium vil se dagens lys – og letbanen vil få stop i udkanten af byen.

For nylig har byen fået et nyt og moderne plejecenter og sundhedshus i hjertet af byen. Med de arealer, der ligger i tilknytning til S-togstation og butikscenter, har vi i Albertslund nogle klare muligheder for at udvikle byen med flere boliger, styrke butikslivet og øge koblingen til de mange og attraktive kulturtilbud, som byen har som spillestedet Forbrændingen, kulturhuset MusikTeatret og Albertslund Hovedbiblioteket.

Som i 1960’erne, hvor bar mark blev til levende by, står Albertslund midt i en omfattende omdannelse. Derfor har kommunalbestyrelsen vedtaget et kvalitetsprogram, der skal sikre den rette balance i den udvikling, som byen vil gennemgå de næste år med bl.a. også nyudviklingen af Vridsløselille Statsfængsel og området omkring letbanestationen, Hersted Industripark.

Klik på ikonerne for at se de forskellige udviklingsprojekter.

 

Få mere information


Ønsker du at høre mere om udviklings- og investeringspotentialerne i Albertslund, skal du endelig tage fat i Pernille Bech, der er leder af Sekretariat for byudvikling og erhverv.
Kontakt Pernille på tlf. 7190 0703 eller på mail pbz@albertslund.dk.

SmartCity i Albertslund

Hvad kan SmartCity udviklingen gøre for vores dagligdag? Klik på videoen og hør hvorfor denne udvikling er vigtig for Albertslund og for fremtiden. 

God energi giver bare god mening

Albertslund er et laboratorium for byudvikling, hvor nye løsninger udvikles og afprøves med fokus på energieffektivitet - til fordel for den enkelte borger, det lokale miljø og det globale klima. Se filmen og se, hvordan man er gået forrest i Albertslund Syd og har energirenoveret over 500 rækkehuse.

Bo i Albertslund

Albertslund har mange kvaliteter, som skaber gode rammer for hverdagslivet. Midt i naturen og med et rigt kulturliv, som børn og voksne cykler ind og ud af på byens mange kilometer cykelsti, der er adskilt fra bilerne på vejene.

De rammer skal endnu flere have gavn af – derfor udvikler vi byen og bygger flere boliger, så der i fremtidens Albertslund bor 45.000 borgere. I dag bor der 28.000 i Albertslund – tæt på natur, handel, institutioner og København.