Skip to the content


Økologi ka’ vi li’

I Albertslund er over 80% af maden i vores daginstitutioner økologisk – fordi vi tænker på børnene og miljøet. Vi er ambitiøse og inden udgangen af 2020 bliver mindst 90% af fødevarerne på børne- og ungeområdet økologiske.

”Albertslund Kommune serverer økologisk mad, fordi vi ikke vil have pesticidrester i vores mad eller i vores grundvand. Vi ønsker at give børnene i kommunen en god start på livet – og det er pesticider ikke en del af.”

Albertslund – hovedstadens grønne legeplads

I Albertslund er livet bare lidt grønnere. Over 60% af byens areal er skov og grønne områder. Ikke mindst Vestskoven og Kongsholmparken skaber sammen med de over 150 legepladser i byen, de to svømmehaller, Vikingelandsbyen og Friluftsbadet Badesøen fantastiske rammer for oplevelser i Albertslund.   

300 foreninger skaber liv

Albertslund har et aktivt foreningsliv med over 300 foreninger. Der er aktive fællesskaber for enhver smag. Alt lige fra fodboldklubben HIC i naturskønne rammer ved Herstedhøje til Taekwondoklubben, hvor Yunus er europamester. Fra 4H på Dyregården til spejderne i Vestskoven. Fra badminton, billard og bordtennis til håndbold, hundetræning og hjerteforening. Kor, Jazz og kunst.

Albertslund – den lille kulturhovedstad

Det er som om Albertslund fik kultur ind med modermælken. Kultur har i hvert fald altid spillet en stor rolle i Albertslund med eget symfoniorkester, billedskole, musikskole, et af landets bedste biblioteker, vikingelandsby, Musikteater og spillestedet Forbrændingen. Med gallaopera, tre festivaler og en kulturuge.

Kultur er en mærkesag, som er med til at skabe det gode liv i byen. Albertslund er en af de kommuner i landet, der brug flest penge på kultur pr. indbygger.

Børnefestuge – en stjerne i Albertslund

Roskilde Festival for børn. Sådan siger en del, når de skal beskrive børnefestugen, der har lyst med voksne ildsjæle, bål og børnegrin siden 1984 i Albertslund.

Mottoet for Børnefestugen har alle årene været: "Institutioner gør noget sammen". Festugen har haft skiftende temaer i årenes løb – af dem kan nævnes: Eventyr, Vikingetiden, Middelalderen, Bondesamfund og Folkeovertro, Leg og Bevægelse, Indianersamfund, Olympiske Lege, Cirkus.

Alt i alt deltager omkring 3000 børn i festugen, og forældrene møder talstærkt op til grillaftener, overnatninger i telte, bemanding af pandekagehuset osv. Det hele sker i de skønne rammer, som Kongsholmparken danner med rollespil på ”bjerget”. 

Byudviklingen rykker i Albertslund

Som i 1960’erne, hvor bar mark blev til levende by, står Albertslund midt i en rivende udvikling med natur- og landskabsprojekter, udbygning af eksisterende boligområder og etablering af nye. En stor del af byens borgere vil få renoveret deres boliger, Vridsløselille Statsfængsel skal udvikles og åbnes op, et nyt gymnasium vil se dagens lys i 2020 – og letbanen vil få stop i udkanten af byen.

Bo i Albertslund

Albertslund har mange kvaliteter, som skaber gode rammer for hverdagslivet. Midt i naturen og med et rigt kulturliv, som børn og voksne cykler ind og ud af på byens mange kilometer cykelsti, der er adskilt fra bilerne på vejene.

De rammer skal endnu flere have gavn af – derfor udvikler vi byen og bygger flere boliger, så der i fremtidens Albertslund bor 45.000 borgere. I dag bor der 28.000 i Albertslund – tæt på natur, handel, institutioner og København.